Krokiety z mięsem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.naleśniki
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Smażymy naleśniki-cienkie
2.farsz
Olej wlewamy do garnka, mięso, cebulę, czosnek kroimy i wszystko dodajemy do garnka , wraz z przyprawami. Całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 20-25 min.
Ryż gotujemy i odcedzamy z wody.
Uduszone mięsko wraz w cebulką, czosnkiem mielimy.
3.Dodajemy ryż, i dokładnie mieszamy, próbujemy, jeśli mamy życzenie możemy doprawić, dodać soli, pieprzu, jednak według mnie nie ma takiej potrzeby, gdyż farsz jest bardzo smaczny, i pięknie pachnie :-)
4.I przechodzimy do zwijania krokietów.
Na naleśnik dajemy trochę farszu, składamy w kopertę i zawijamy.
5.Krokiety panierujemy w jajku z mąką, i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oleju na złoty kolor i gotowe :-)
Komentarze