Krokieciki smakują świetnie na ciepło i na zimno. Są delikatne i kremowe w smaku, słodkie i kwaśne dzięki malinom. Możemy je zaserwować na śniadanie, obiad, a także deser.
Do miski wlewamy mleko, wodę, dodajemy jajko i mąkę i szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki.
2.Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem do połączenia składników.
3.Na talerzu rozkładamy po jednym naleśniku i smarujemy go porcją serka. Na serek wykładamy kilka malin.
4.Naleśnika zwijamy formując kształt krokieta: najpierw zakładamy na siebie przeciwległe boki naleśnika,
5.a następnie zwijamy ciasno rulon.
6.Jajka rozkłócamy. Zwinięte naleśniki maczamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.
7.Naleśniki smażymy na oleju na rumiano z każdej strony – kładziemy je złączeniem do dołu na patelni.
Smacznego :)
Komentarze