Krokiety z kaszą jaglaną i pieczarkami

4.5 (153 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam krokiety z każdym farszem. Te bardzo nam smakowały.

  • 60 min

Składniki:

  • naleśniki:
    2 jajka
    150 ml mleka
    150 ml wody
    szczypta soli
    1,5 szklanki mąki
    olej do smażenia

    farsz:
    30 dag pieczarek
    cebula
    5-7 łyżek ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
    sól i kolorowy pieprz do smaku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oleju

    panierka;
    jajko
    płatki owsiane i bułka tarta w proporcji 1;1
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Krokiety z kaszą jaglaną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksuję. Pieczarki wrzucam do gotującej się wody i obgotowuję je około 5 minut. Studzę i razem z cebulą drobno siekam. Na drugą patelnię wlewam 2 łyżki oleju i podsmażam cebulę z pieczarkami. W międzyczasie smażę naleśniki. Do cebuli z pieczarkami dodaję kaszę, razem podsmażam. Farsz doprawiam do smaku solą i kolorowym pieprzem. Na koniec dodaję posiekaną natkę. Na naleśniki nakładam porcję farszu. Zawijam w krokiety. Następnie panieruję je w jajku i płatkach wymieszanych z bułką. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować