Kremowy tort komunijny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.białka z solą ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i ubijamy na puszystą masę. dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części i wylewamy na 2 blachy , wyłożone papierem wielkości piekarnika. pieczemy w temp.180stopni ok 15 minut
2.białka z solą ubijamy na sztywno mikserem a następnie dodajemy żółtka i cukier. wsypujemy resztę składników i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy i wylewamy na 2 blaszki wielkości piekarnika
3.masło ucieramy mikserem aby było puszyste a następnie stopniowo dodajemy masę krówkową.
4.jajka ubijamy na parze razem z cukrem na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę cały czas mieszając mikserm. Gdy czekolada się rozpuści ściągamy z ognia i studzimy masę.
Masło napowietrzamy a gdy będzie puszyste powoli dodajemy masę z jajek.
5.przekładamy następująco formując delikatne uwypuklenia w kształcie książki
Biszkopt kakaowy
pół kremu krówkowego
biszkopt orzechowy
pół kremu jajecznego
schemat ciasta i kremów powtarzamy.
6.tort dekorujemy ozdobami z masy cukrowej lub marcepanowej
Komentarze