domowy boczek pieczony

4.5 (157 ocen)

uwielbiam domowe wędliny

Składniki:

  • boczek surowy ok1,5 kg
    sól
    pieprz
    2 łyżki musztardy
    1 łyżeczka chrzanu z słoiczka
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowy boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w oliwie rozprowadzamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy mięso.
  • 2. mięso odstawiamy na noc do lodówki
  • 3. Mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok godziny 180 stopniach a następnie odkrywamy naczynie i włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze ok 30 min
  • 4. smacznego

Porady

chrzan nadaje fajnego posmaku mięsu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

5 (4 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0ynhl5w

To może cię zainteresować