Kremowy sernik bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Rozpuszczone masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym i śmietaną na jasną masę. Następnie miksując na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser, a następnie mąkę wymieszaną ze skrobią i budyniem w proszku.
W osobnej wysokiej misce ubić białka na sztywno.
Ubita masę białkową delikatnie przełożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Gotową masę serową wyłożyć do tortownicy i wyrównać.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 55-60 minut w temperaturze 170°C
Gdy ostygnie, włożyć do lodówki, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem,
smacznego:)
Porady
tortownica o śr 28 cm.
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Komentarze