Kremowy sernik bez spodu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

lekki, aksamitny, kremowy nieziemski....

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
    1 szklanka cukru
    3 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g rozuszczonego , przestudzonego masła
    3 łyzki śmietany 30 procentowej
    6 jajek
    1 łyżka skrobi ziemniaczajej
    1 budyń śmietankowy
    2 łyżki mąki pszennej
    cukier puder do oprószenia ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Kremowy sernik bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
    Żółtka oddzielić od białek.
    Rozpuszczone masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym i śmietaną na jasną masę. Następnie miksując na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser, a następnie mąkę wymieszaną ze skrobią i budyniem w proszku.
    W osobnej wysokiej misce ubić białka na sztywno.
    Ubita masę białkową delikatnie przełożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać.
    Gotową masę serową wyłożyć do tortownicy i wyrównać.
    Piec w nagrzanym piekarniku ok. 55-60 minut w temperaturze 170°C
    Gdy ostygnie, włożyć do lodówki, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem,
    smacznego:)

Porady

tortownica o śr 28 cm. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować