SERNIK BEZ SPODU

4.5 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min

W sam raz do kawy.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg sera trzykrotnie mielonego
    2 szklanki cukru
    15 dg masła lub 1/2 szklanki oleju (u mnie olej)
    5 jajek
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    2 łyżki grysiku
    1 cukier waniliowy
    1/2 szklanki rodzynek (może być więcej)
    zapach pomarańczowy lub cytrynowy
    tłuszcz do wysmarowania blaszki lub tortownicy

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki sparzyć, osuszyć i obsypać mąką. Całe jajka ubić z cukrem, dodawać po łyżce sera, olej, grysik i budynie. Dodać rodzynki i
    delikatnie wymieszać,Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem.Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.Blaszka 25/33 cm.

Porady

Sernik mozna zrobić w tortownicy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować