Kremowa zupa kurkowa z komosą ryżową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakuje znakomicie. Jest pomysłem na aromatyczne i zdrowe pierwsze danie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,3 litra bulionu mięsnego
    3 szklanki pokrojonych kurek świeżych (lub ewentualnie mrożonych, 1
    szklanka u mnie = o poj. 250 ml)
    Kilka średnich ziemniaków
    Pół szklanki ugotowanej komosy ryżowej
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    2 Marchewki
    Kawałek korzenia selera
    ¾ szklanki śmietany 30%
    Po 4 ziarenka ziela angielskiego i listka laurowego
    Sól, pieprz ziołowy
    Masło klarowane
    Grzanki czosnkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa kurkowa z komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki dokładnie umyj. Kilka łyżek masła rozgrzej na patelni. Wrzuć
    obraną, drobno pokrojoną cebulę czosnek i podsmaż, aż do lekkiego
    zarumienienia. Następnie dorzuć umyte i osuszone grzyby. Smaż około 5
    minut. Potem przełóż przesmażone składniki do garnka, dorzuć listki
    laurowe, ziele angielskie, obrane i pokrojone ziemniaki, marchewki,
    selera. Gotuj około 25 minut. Następnie wyjmij liście laurowe i ziele
    angielskie, wrzuć komosę, wlej śmietanę, wsyp przyprawy do smaku.
    Zblenduj na gładką masę. Podawaj z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Komosa ryżowa (quinoa) Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować