Krem ze szparagów

2.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Kremowa zupka z białych szparagów z dodatkiem cebulki i ziemniaczków smakuje wybornie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g białych szparagów
    1 l bulionu
    2 ziemniaki
    1 duża cebula
    2 żółtka
    natka pietruszki
    sól
    pieprz biały
    olej
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem ze szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obrać, umyć, odciąć główki. Resztę pokroić w około 2 centymetrowe kawałki.
    Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać, posiekać drobno, zeszklić na oleju.
    Do bulionu dodać szparagi i ziemniaki, gotować do miękkości.
    Do zupy dodać również zeszkloną cebulę.
    Żółtka rozkłócić z odrobiną zupy, następnie całość wlać do garnka i dokładnie rozmieszać.
    Główki szparagów krótko zblanszować.
    Zupę przełożyć do blendera i zmiksować na gładki krem.
    Przyprawić solą i białym pieprzem.
    Udekorować zblanszowanymi szparagami.



    ŹRÓDŁO: kuchnialidla.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Cebula Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować