Zupa krem ze szparagów

4.49 (186 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Zupa ze szparagów jest bardzo szybka i prosta do przyrządzenia a za razem bardzo smaczna . Szkoda że szparagi są tak krótko.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów

    1 cebula

    1 litr bulionu warzywnego

    100 gram serka topionego kremowego

    olej do smażenia

    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem ze szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29m9f25 1. Do garnka wlewamy olej , dodajemy obrana i pokrojoną w kostkę cebulę , smażymy do momentu aż cebula się zeszli. Szparagi myjemy , odcinamy z nich główki, pozostałe części szparagów obieramy i kroimy na mniejsze części, dodajemy do podsmażonej cebuli. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, główki szparagów wyjmujemy wcześniej uważając żeby się nie rozgotowały.Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę za pomocą blendera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować