Krem ze szparagów

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam szybki i pożywny krem ze szparagów.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg szparagów zielonych
    1 cebula dymka
    1 por
    2 łyżki masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    około 4 szklanek wody ciepłej
    1/2 szklanki jogurtu typu greckiego
    1 bulion drobiowy
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem ze szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, oczyścić, przeciąć końce, pokroić na kawałki. Cebulę i por drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i masło. Dodać szparagi, cebulę, por ,posolić. Dusić około 10 min, mieszać od czasu do czasu. Następnie dodać wodę ,bulion doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 min. Warzywa powinny być miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić dodać jogurt i zmiksować blenderem . Zupę podawać na gorąco z grzankami lub kulkami ptysiowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować