Zupa krem ze szparagów i brokuła

4.49 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna zupa krem z brokuła i szparagów z serkiem topionym. Ma fajny aksamitny smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 brokuł
    Pęczek zielonych szparagów
    1,5 litra rosołu drobiowego
    150 gram kremowego serka topionego
    Sól, pieprz
    Czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem ze szparagów i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy, szparagi kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy zdrewniałe części, myjemy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy brokuła i szparagi, gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy setek topiony i chwilę razem gotujemy. Całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować