Krem z zielonych warzyw z tortelloni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na smakowity i pożywny krem z zielonych warzyw, który doda nam zdrowej energii. Zupa idealnie komponuje się z włoskimi pierożkami tortelloni :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 1,2 litra bulionu
    - 1 mały brokuł
    - 2 ziemniaki
    - 1/2 cukinii
    - 150 g zielonego groszku
    - 150 g liści szpinaku
    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - 1 ząbek czosnku
    - plaster masła
    - 2 łyżki śmietany
    - słodki sos sojowy
    - sól i pieprz

    DODATKI
    - pierożki tortelloni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z zielonych warzyw z tortelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu wkładamy różyczki brokuła oraz pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na maśle szklimy pokrojoną cebulkę, a następnie dodajemy liście szpinaku, pokrojoną w kostkę cukinię oraz drobno posiekany czosnek i chwilę dusimy. Warzywa z patelni przekładamy do gotującego się bulionu wraz z zielonym groszkiem oraz natką pietruszki i gotujemy wszystko jeszcze około 10 minut.
  • 2. Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy 2 łyżki śmietany, doprawiamy słodkim sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i ponownie zagotowujemy. Życzę smacznego! :)

Porady

Gotowy krem podajemy z pierożkami tortelloni. Możemy użyć gotowych lub przygotować je sami np. tortelloni ze szpinakiem i ricottą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować