Rozgrzewający i pyszny, z dodatkiem oliwy z chili. Na ponure popołudnia i zimne wieczory, w optymistycznym, słonecznym kolorze. Sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu...
Krem z warzyw z rosołu z kolendrą i oliwą czosnkową z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa gotowane były w rosole, łącznie z zieleniną, którą też użyłam do kremu.
Jeśli nie mamy warzyw z rosołu, wówczas wszystkie wymienione składniki, oprócz oliwy, słonecznika i kolendry, wkładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości, aby je przykryła, wsypujemy odrobinę soli i gotujemy około 40 minut.
Zaznaczę, że krem z warzyw z rosołu jest bardziej aromatyczny i pachnący.
Całość zmiksowałam blenderem, dolałam bulionu do uzyskania pożądanej konsystencji (lubię gęste kremy), doprawiłam solą i pieprzem.
Słonecznik uprażyłam na suchej patelni, posypałam nim krem, dorzuciałm trochę listków świeżej kolendry i polałam całość oliwą aromatyzowaną czosnkiem i chili, którą sama przygotowałam, ale mozna też ja kupić w sklepie.
Komentarze