Krem z pieczonej papryki z cieciorką i kabanosem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Pyszny, aromatyczny i rozgrzewający krem z pieczonej papryki z cieciorką i kabanosem to idealna propozycja na szybki i prosty obiad. Zupa w smaku trochę przypomina leczo więc na pewno zasmakuje miłośnikom tej potrawy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    ◦3-4 cebule
    ◦500 g czerwonej papryki
    ◦½ papryczki chili
    ◦4-5 ząbków czosnku
    ◦1 puszka pomidorów
    ◦1 łyżka mielonej słodkiej wędzonej papryki
    ◦2 łyżki oleju
    ◦sól
    ◦pieprz
    ◦2 litry rosołu drobiowego
    ◦400 g cieciorki z puszki (konserwowej)
    ◦150 g kabanosów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z pieczonej papryki z cieciorką i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i papryczkę chili myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i rozcinamy na pół. Cebule obieramy i kroimy w pióra. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Warzywa przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy olejem i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 35-45 minut.

    Upieczone warzywa przekładamy do garnka, dodajemy pomidory z puszki i wszystko zalewamy rosołem i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 30 minut, po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.

    Całość miksujemy na jednolity krem. Kabanosy kroimy w plasterki i dodajemy do zupy tak samo jak odcedzoną cieciorkę. Całość gotujemy jeszcze ok. 10 minut.

    Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_09-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować