Cytrynowa pianka z galaretką z marakui

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jest niezwykle proste oraz ekspresowe w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. Delikatna pianka, która przypomina puszyste ptasie mleczko doskonale komponuje się z galaretką z marakui. Całość jest niezwykle lekka oraz idealna pod względem słodkości. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (Forma o wymiarach 28 x 28 cm)
    Pianka:
    2 "Śnieżki" - bite śmietany w proszku
    400 ml mleka
    2 galaretki cytrynowe
    600 ml wody
    1 łyżka soku z cytryny
    Galaretka z marakui:
    1 puszka pulpy z marakui (565g)
    3,5 łyżeczki żelatyny
    100 ml gorącej wody
    Ponadto:
    około 100g biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cytrynowa pianka z galaretką z marakui - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować piankę.
    Galaretki należy rozpuścić w 600 ml gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce (nie mogą zgęstnieć).
    "Śnieżki" dokładnie ubić z mlekiem, a następnie powoli połączyć z zimną oraz płynną galaretką oraz sokiem z cytryny.
    Całość zmiksować do połączenia się składników i przelać do formy uprzednio wyłożoną warstwą biszkoptów.
    Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
    Przygotować galaretkę z marakui.
    Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i następnie dokładnie wymieszać z pulpą z marakui.
    Całość przelać na sztywną piankę.
    Ciasto ponownie schłodzić w lodówce do momentu stężenia warstwy z marakują.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Marakuja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować