Polewa czekoladowa z kakao

4.34 (311 ocen)

  • 5 min

Polewa ta jest szybka w przygotowaniu i dużo lepsza od tych gotowych.

  • 5 min

Składniki:

  • 4 łyżki kakao prawdziwe (ciemne )
    120g masła
    3 łyżki mleka
    90 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.34 (311 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki Polewa

Polewa czekoladowa z kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier puder stawiamy na małym ogniu i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy masło, mieszamy aż do rozpuszczenia masła i połączenia składników . Teraz dodajemy kakao i dokładnie mieszamy aby wszystko się połączyło ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować