Krem z gruszki i pietruszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewający, słodki, poprawiający humor i dodający zdrowia krem - idealny na chłodniejsze dni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 duże korzenie pietruszki

    - 1 duża gruszka ( u mnie konferencja)

    - ew.łyżka masła

    - ok .pół szklanki mleka

    - woda ( w wersji na bogato bulion)

    - sól, pieprz, gałka muszkotałowa do smaku

    - ew. natka pietruszki i ziarna słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z gruszki i pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę i gruszkę obieram. Gruszkę pozbawiam gniazda nasiennego a resztę owocu kroję w kawałeczki. Pietruszkę kroję w mniejsze kawałki - obojetnie jakie. W wersji na bogato na łyżce masła podsmażam chwilę pietruszkę, żeby całość potrawy nabrała głębszego aromatu a następnie zalewam wodą - tyle, żeby przykryć warzywo. Gotuję do miękkości a następnie dodaję gruszkę. Wszystko miksuję. Następnie dodaję mleko Mleka możecie dodać więcej - w zależności od tego jak gęstą chcecie uzyskać zupę. Doprawiam do smaku. Na talerzu opcjonalnie dekoruję natką pietruszki i prażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować