Krem z brokuła

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo prosta i szybka w wykonaniu, aromatyczna zupa - krem z dodatkiem czosnku i cebulki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 duży brokuł
    1 cebula
    600 ml bulionu
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżka oliwy
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    śmietana do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem z brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła podzielić na różyczki, wypłukać.
    Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
    Zeszklić na maśle z dodatkiem oleju.
    Do cebuli dodać różyczki brokuła, podsmażyć.
    Do garnka z warzywami wlać bulion i gotować na wolnym ogniu do miękkości brokuła. Kilka różyczek zostawić do dekoracji.
    Warzywa wraz z bulionem zblendować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem.
    Podawać udekorowany kleksem śmietany i cząskami brokuła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować