Krem snickers

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Kolejna moja propozycja na domowy krem do chleba. Połączenie masła orzechowego, masy kajmakowej i kremu z orzechami laskowymi. Spróbujcie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 400 g orzechów ziemnych solonych (+ ew. 2 łyżki oliwy z oliwek)
    200 g orzechów laskowych
    200 g czekolady gorzkiej
    400 g masy kajmakowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Krem snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy ziemne solone prażymy na patelni i miksujemy na masło za pomocą malaksera.
    Jeśli będzie ciężko uzyskać konsystencję masła można dodać oliwę.
  • 2. Orzechy laskowe również prażymy na patelni. Przekładamy na ścierkę i pocieramy tak, aby pozbyć się brązowych osłonek. Następnie również miksujemy na pył.
  • 3. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej i dodajemy do niej orzechy. Dokładnie mieszamy.
  • 4. Masę kajmakową przekładamy do garnuszka i lekko podgrzewamy.
  • 5. Do słoika wkładamy warstwami kremy: masło orzechowe, masę czekoladową, masę kajmakową.
    I tak do końca składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować