SNICKERS

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ulubione ciasto przez moją rodzinkę . Piekę je dość często .

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    kostka masła
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    2 łyżeczki sody rozpuszczonej w dwóch łyżkach ciepłego mleka
    30 dag orzechów włoskich
    2 łyżki miodu
    10 dag cukru
    10 dag masła
    2 zółtka
    cukier waniliowy
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mleka
    1 płaska łyżeczka mąki pszennej
    15 dag masła
    1.5 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1
    Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Składniki na masę orzechową podgrzać do wrzenia, po czym gorącą masę wyłożyć na jedną część ciasta. Obie części upiec osobno przez około 20 minut.
    2
    Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń. Żółtka wymieszać z cukrem i powoli wlewać do budyniu. Ciągle mieszając podgrzewać, aż zgęstnieje. Po wystygnięciu połączyć z masłem, dodać kakao.
    3
    Suchy upieczony placek posmarować kremem budyniowym i przykryć plackiem z orzechami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować