Krem marchewkowo - brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem brokułowy: Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, brokuła podzielić na różyczki. Na patelni podsmażyć najpierw cebule, następnie dodać czosnek, ziemniaki i brokuła i chwilę razem smażyć Całość zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krem marchewkowy: Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Na patelni podsmażyć najpierw cebule, następnie dodać ziemniaki i marchewkę i chwilę razem smażyć Całość zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Oba kremy przelać na talerze i całość posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze