Krem marchewkowo - brokułowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczny krem, w sam raz na letnie upały.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krem brokułowy:
    brokuł 1 szt,
    cebula 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    ziemniaki 2 szt,
    bulion warzywny 750 ml,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    Krem marchewkowy:
    marchewka 500 g,
    cebula 1 szt,
    ziemniaki 2 szt,
    bulion warzywny 750 ml,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    Ponadto:
    posiekany koper 3 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem marchewkowo - brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem brokułowy: Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, brokuła podzielić na różyczki. Na patelni podsmażyć najpierw cebule, następnie dodać czosnek, ziemniaki i brokuła i chwilę razem smażyć Całość zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Krem marchewkowy: Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Na patelni podsmażyć najpierw cebule, następnie dodać ziemniaki i marchewkę i chwilę razem smażyć Całość zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Oba kremy przelać na talerze i całość posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować