Chleb pszenny z siemieniem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny, domowy chlebek. Polecam na kanapki.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl mąki pszennej
    1 szkl ciepłej wody
    1 op suszonych drożdży ( 7 g )
    1 łyżeczka soli
    1 łyżki oleju
    3 łyżki siemienia
    siemię do posypania
    keksówka 23 x 9
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb pszenny z siemieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy składniki na chleb i mieszamy oraz zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnieńcia na około 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy i wkładamy do keksówki. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik.
    Smarujemy chleb zimną wodą i posypujemy siemieniem.
    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Do miski wkładamy składniki na chleb i mieszamy oraz zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnieńcia na około 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy i wkładamy do keksówki. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik.
    Smarujemy chleb zimną wodą i posypujemy siemieniem.
    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować