Kotlety wieprzowe z cynamonową nutą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety są smaczniejsze jak tradycyjne, przepis mojej teściowej.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowe 25 dag
    Mięso mielone drobiowe 25 dag
    Ziemniaki 25 dag
    Bułka czerstwa 1 szt.
    Mleko ½ szklanki
    Jajko 1 szt.
    Cebula biała 1 szt.
    Woda gazowana 50 ml
    Sól i pieprz do smaku
    Mąka i bułka tarta do panierki
    Cynamon mielony 1 płaska łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety wieprzowe z cynamonową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą, po czym pozbyć się nadmiaru powstałego soku. Następnie mięso połączyć z odciśniętą bułką, ziemniakami, jajkiem, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić mięsną masę z dodatkiem wody gazowanej. Wstawić w chłodne miejsce na godzinę. Formować na dłoni owalne kotlety, panierować w mące wymieszanej z bułką tartą i cynamonem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto i odsączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować