Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarką

4.5 (198 ocen)

  • 40 min

Wspaniałe, soczyste i chrupiące z wierzchu kotlety mielone z dodatkiem pieczarki konserwowej. Prosty obiad, a jaki smaczny.

  • 40 min

Składniki:

  • Na około 13 dużych kotletów:
    -1 kg łopatki wieprzowej
    -0,5 kg filetu z piersi kurczaka
    -ok 30 marynowanych pieczarek
    -2 jaja
    -2 łyżki bułki tartej+do obtoczenia
    -1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, oczyszczamy z żył i błon, kroimy w kostkę i mielimy.
  • 2 2. Dodajemy jaja, przyprawy, 2 łyżki bułki tartej, zagniatamy jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety, spłaszczamy w dłoni, po środku układamy po 2 pieczarki.
  • 3 3. Zagniatamy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
  • 4 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano po 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować