Kotlety w muszelkach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 1 papryka czerwona
    • 10 dag sera żółtego
    • 3 jajka
    • 2 łyżki mąki pszennej+ do panierki
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • Bułka tarta do panierki
    • 250 g makaronu muszelki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety w muszelkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Makaron muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy.
  • makaron 2. Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy.
  • muszelki 3. Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 4. Kotlety gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka z tuńczykiem w muszelkach

To może cię zainteresować