Kotlety siekane z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet myjemy i oczyszczamy z błonek i chrząstek. Kroimy w drobną kostkę.
2. W misce mieszamy jajka z jogurtem, musztardą i mąką. Dodajemy posiekaną pietruszkę i pokrojone mięso. Dokładnie mieszamy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
* Masa powinna przypominać w konsystencji ciasto na racuchy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.
4. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręczniczka papierowego.
2.Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy i drobno siekamy. Wsypujemy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 20 min.
2. Dodajemy 1 łyżkę oliwy lub masła posiekany koperek oraz 2 łyżki soku z cytryny. Jeszcze chwilę gotujemy .
3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
Porady
Kotleciki proponuję serwować z młodymi ziemniaczkami !
Komentarze