Kotlety schabowe w krakersowej panierce

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubione danie mojego męża. Czasami nawet nasza 1,5-roczna córeczka daje się na nie skusić.

Składniki:

  • ● 2 plastry schabu
    ● 2 jajka
    ● 15-20 krakersów
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● łyżka mąki
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w krakersowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i lekko rozbijamy. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
  • 2. Krakersy drobno rozkruszamy, a następnie dokładnie mieszamy z bułką tartą i mąką. Jajka rozkłócamy.
  • 3. Kotlety dwukrotnie obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w mieszance z krakersów i mąki. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować