Kotlety schabowe w pikantnej panierce

4.96 (165 ocen)

Piekielny schabowy dla wielbicieli ostrej kuchni.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1 szklanka bułki tartej
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 szczypty mielonej papryki chili
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka oregano
    1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
    0,5 szklanki mąki pszennej
    tłuszcz do smażenia
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.96 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety schabowe w pikantnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowe 1. Kotlety schabowe rozbić, posolić.
  • panierka 2. Bułkę tartą wymieszać z ostrą papryką, papryką chili, oregano i ziołami prowansalskimi.
  • panierowanie 3. Schabowe panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z przyprawami.
  • smażenie 4. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab Wieprzowina Papryka ostra

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować