Kotlety schabowe w sezamowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na kotlety, których panierka jest przygotowana z lekkim urozmaiceniem. Mąka, jajko i… bułka tarta wymieszana z sezamem. Kotlety w takiej panierce mają na pewno ciekawszy smak niż tradycyjne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe,
    po 3 łyżki czarnego i jasnego sezamu,
    6 łyżek bułki tartej,
    1 jajko,
    3 łyżki mąki,
    szczypta chilli,
    sól do smaku,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w sezamowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oczyścić z błonek i osuszyć papierowym ręcznikiem. Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, lekko posolić.
  • 2. Mąkę wysypać na talerzyk, jajko roztrzepać w misce z dodatkiem soli i szczyptą chili, bułkę tartą wymieszać z sezamem na drugim talerzyku.
  • 3. Na patelni rozgrzać mocno olej. Każdy kotlet panierować najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować