Schabowe pod kołderką młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę szatkujemy drobno, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
2. Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty, przyprawiamy Vegetą, octem i wlewamy trochę ketchupu.
3. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i jak jest już kapustka dobra, zaprawiamy.
4. Chwilkę gotujemy.
5. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem.
2.8. Na każdy kotlet układamy kapustę.
3.9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch .
4.10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
11. Kotlety gotowe.
12. Smacznego
Komentarze