Schabowe pod kołderką młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Schabowe pod kołderką z kapusty młodej przykryte żółtym serem to jest to co każdy lubi.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • ½ główki młodej kapusty
    • Marchewka
    • Trochę octu
    • 1 łyżka mąki pszenna
    • Trochę ketchupu
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
    • Vegeta
    • 15 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe pod kołderką młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowe 1. 1. Kapustę szatkujemy drobno, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
    2. Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty, przyprawiamy Vegetą, octem i wlewamy trochę ketchupu.
    3. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i jak jest już kapustka dobra, zaprawiamy.
    4. Chwilkę gotujemy.
    5. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    6. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    7. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem.
  • kapusta 2. 8. Na każdy kotlet układamy kapustę.
  • ser 3. 9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch .
  • kotlety 4. 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
    11. Kotlety gotowe.
    12. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować