Kotlety panierce sezamowo-jaglanej smażone na maśle klarowanym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To szybki, sycący i smaczny element drugiego dania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,6 kg piersi z kurczaka
    Pół szklanki mąki jaglanej
    1/3 szklanki sezamu czarnego
    2 jajka
    ¾ łyżeczki soli ziołowej
    szczypta pieprzu
    Masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety panierce sezamowo-jaglanej smażone na maśle klarowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podziel na mniejsze kawałki, rozbij. Jajka roztrzep dokładnie dosypując sól i pieprz. Mąkę wymieszaj z sezamem. Kawałki mięsa naprzemiennie kilka razy obtaczaj w mące z sezamem i jajkach. Kotlety smaż na maśle klarowanym na lekko złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować