Karp smażony na klarowanym maśle

5 (173 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Karp klasyczny zawsze się obroni

  • 12 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dzwonków z karpia 1,5 kg
    4 duże cebule
    sól
    pieprz
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp smażony na klarowanym maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroiłem w krążki, obłożyłem nimi karpia i wstawiłem do lodówki na noc. Masło rozgrzałem na patelni, karpia oprószyłem solą i pieprzem, obtoczyłem w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyłem na rumiano po kilka minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować