Karp smażony na klarowanym maśle

  • wyświetlono: 750 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Karp klasyczny zawsze się obroni

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 720min
  • Łatwy

Składniki

5 dzwonków z karpia 1,5 kg
4 duże cebule
sól
pieprz
2 jajka
mąka
bułka tarta
masło klarowane

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony na klarowanym maśle

  • 1. Cebule pokroiłem w krążki, obłożyłem nimi karpia i wstawiłem do lodówki na noc. Masło rozgrzałem na patelni, karpia oprószyłem solą i pieprzem, obtoczyłem w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyłem na rumiano po kilka minut z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WigiliaKarpkarp wigilijny

Komentarze

Podobne przepisy

karp tradycyjnie smażony

Dodane przez: anka1988

Karp tradycyjnie smażony

Takiego karpia przygotowuję mężowi.

Mintaj w migdałach smażony na maśle.

Dodane przez: ElaDz

Mintaj w migdałach smażony na maśle.

Tak przygotowana ryba to mój sposób...

karp smażony

Dodane przez: mariola1972

Karp smażony

Wigilia bez karpia to nie Wigilia...

Karp smażony

Dodane przez: czarrna

Karp smażony

Świąteczny bestseller :)

Tołpyga smażona na maśle czosnkowym

Dodane przez: Gosia123

Tołpyga smażona na maśle czosnkowym

Prosty przepis ale jakże smaczna...

Wigilijny karp smażony

Dodane przez: justi2401

Wigilijny karp smażony

Czekam na niego co roku. Takiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE