Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób

Zapraszam na smaczne kotlety mięsno -ryżowe z dodatkiem szczypiorku. Polecam na obiad z ziemniaczkami i surówką.

  • 40 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
    1/2 woreczka ugotowanego ryżu
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki pokrojonego szczypiorku
    1 jajko
    5 - 6 łyżek bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy lekko ciepły ryż, mięso mielone i pozostałe składniki, doprawiamy do smaku.
    Z masy formujemy zgrabne kotlety i lekko panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy z obu stron na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.
    Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować