Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety mielone z dodatkiem ryżu i szpinaku. Polecam na obiad z ziemniakami i surówką.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag mięsa mielonego
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    garść szpinaku
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    6 łyżek ugotowanego ryżu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mięsno - ryżowe ze szpinakiem 1. Szpinak myjemy i odsączamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą, ugotowany ryż i przyprawy, mieszamy.
    Z masy formujemy zgrabne kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować