Różyczki kalafiorowe w mięsie

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

polecam rózyczki kalafiora w mięsie z serowa nutką - a'la kotlety mielone z oczkiem kalafiorowym - smaczne , efektowne i sycace:)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1\2 kg miesa z szynki drobno zmielonego
    rózyczki kalafiora

    1 jajko
    1 kajzerka namoczona w mleku
    sól,
    pieprz
    suszona natka
    1\2 cebuli
    oliwa
    bułka tarta do panierki
    ser zółty staty na tarce( około 2 łyzki) do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Różyczki kalafiorowe w mięsie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na rożyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie.
    Odcedzamy, studzimy.
    Cebule drobno siekamy , szklimy na oliwie.
    Mięso z szynki mielimy.
    Do mięsa dodajemy odsączona kajzerke, podsmazona , ostudzona cebulę, jajko, bułkę
    tartą oraz 2 łyzki startego sera.
    Przyprawiamy do smaku , wyrabiamy masę.
    Bierzemy porcję miesa na dłoń spłaszczamy, na środku
    układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. kawałek warzywa.
    Formujemy kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim
    oleju na rumiano.
    Podajemy z ziemniakami i ulubiona sałatka lub np z pomidorkami koktajlowymi, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować