Kotlety mielone z sarniny z grzybami leśnymi

4.6 (5 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Sezonowa wersja kotletów mielonych.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500-600 g mielonej sarniny (szynki lub łopatki)
    3 jajka
    1 średnia czerwona cebula
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
    kilka kropli sosu Worcestershire
    rozkruszony suszony prawdziwek

    bułka tarta do panierowania
    smalec gęsi do smażenia
    garść mieszanych grzybów leśnych
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mielone z sarniny z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojoną cebulę, rozkruszonego prawdziwka, jajka, bułkę tartą, sos Worcestershire przyprawy do smaku. Dokładnie mieszam. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym smalcu na złoto-brązowy kolor z obu stron. Do zrumienionych kotletów dodaję grzyby. Duszę pod przykryciem około15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować