Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą

4.5 (164 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Czasami zwykłe kotlety mielone możemy odmienić dodając do nich młodą kapustę i kaszę orkiszową. Moim zdaniem są dużo smaczniejsze od zwykłych mielonych, mojej rodzinie bardzo smakowały.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
    1/4 główki młodej kapusty
    100 gram kaszy orkiszowej
    2 jajka
    Pół pęczka koperku
    Sól, pieprz
    Bułka tarta do obtoczenia
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę orkiszową gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Kapustę drobno siekamy, przekładamy do miski, lekko solimy, odstawiamy na kilka minut żeby zmiękła, odciskamy z nadmiaru wody. Koperek drobno siekamy. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy ugotowaną kaszę, kapustę oraz koperek. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Z masy formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kasza orkiszowa Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować