Kotlet schabowy z tartym chrzanem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlet schabowy bardzo często gości jako główne danie mięsne. Panowie uwielbiają dobrze przygotowanego kotleta schabowego. Taka wersja kotleta powstała po świętach wielkanocnych gdy zastanawiałam się co zrobić z resztą korzenia chrzanu i takie wydanie kotleta natartego świeżo startym chrzanem.........

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlety schabowe ( u mnie 4 szt.)
    70 ml mleka
    Korzeń chrzanu po starciu 50g
    Jajko
    Ciut Vegety naturalnej i pieprz
    Bułka tarta
    Tłuszcz do smażenia ( smalec/ olej wg. Uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy z tartym chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet schabowy z tartym chrzanem 1. Kotlety pokrojone na plastry. Rozbić tłuczkiem. Doprawiam pieprzem i Vegetą.
    Chrzan starty dodaje do mleka. I taka „papkę” nacieram 4 kotlety następnie panieruje pierwsze w bułce, a następnie w roztrzepanym jajku doprawionym Vegetą i pieprzem, obtaczamy i znów delikatnie za drugim razem w bułce tartej (nie dociskam tak mocno) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  • Kotlet schabowy z tartym chrzanem 2. U mnie obiadowa wersja z ziemniczkami i młodą zasmażaną kapustką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Smażenie Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować