Kotlet schabowy z pieczarkami

4.99 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje ulubione połączenie, tradycyjny kotlet schabowy w panierce z bulki tartej z pieczarkami smażonymi na masełku. Smaczne, niedrogie, zaskakujące smakiem danie. Bardzo często powracam do tej propozycji obiadowej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    20 dag pieczarek
    2 jajka
    Bułka tarta
    Olej
    2 łyżeczki masła
    Sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet schabowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kotlety rozbić, posolić, popieprzyć. Jajka rozbić, rozmieszać doprawić solą i pieprzem. Mięso panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni na rumiano.
    2. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na małym ogniu, na masełku. Na usmażone kotlety nałożyć równomiernie pieczarki. I danie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować