Kotlet schabowy Zagłoba

4.98 (181 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Propozycja na urozmaicenie klasycznych kotletów schabowych. Doskonała propozycja na niedzielny obiad lub spotkanie rodzinne. Do tego dania, kupuję mięso ubite w sklepie w specjalnej maszynce, takie bardziej nam smakuje.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 plastry schabu ubite na kotlety
    2 plastry wędliny do kanapek
    2 plastry żółtego sera
    3 jajka
    sól, pieprz, mielona słodka papryka
    mąka pszenna i bułka tarta do panierowania kotletów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy Jajko

Kotlet schabowy zagłoba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką.
    Jedno jajko wbijamy na talerz, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy widelcem. Z pozostałych smażymy jajka sadzone.
  • 2. Każdego kotleta panierujemy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony. Odwracamy kotlety by usmażyły się z drugiej strony, wtedy na gotowej stronie układamy jajko sadzone, plaster wędliny i przykrywamy plasterkiem sera żółtego.

Porady

Można również kotlety usmażyć wcześniej, a podczas odgrzewania w piekarniku ułożyć na nich dodatki i zapiec aż do rozpuszczenia się sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować