Kotlet schabowy z serkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie byłbym sobą, gdybym nie szukał nowych smaków w tym, co wszyscy znają od zawsze. Tym razem kolejny wariant znanego wszystkim kotleta schabowego. Jak tego dokonać by klasyka zyskała nową formę? Posmarowałem mięso serkiem smakowym, przed panierowaniem w mące, (tym razem kasztanowej) i bułce tartej, z użyciem jajka. Dzięki zastosowaniu twarożku (w mojej wersji meksykańskiego), uzyskałem delikatnie pikantny smak kuchni tego regionu świata, na serwowanym kotlecie schabowym. Każdego kto chce, by jego tradycyjne, drugie danie zyskało nowy smak, zachęcam do wykorzystania mojego pomysłu, życząc smacznego.



  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe po 200 g

    150 g twarożku smakowego ( u mnie wersja meksykańska )

    5 łyżek mąki kasztanowej (opcjonalnie pszenna)

    1 jajko

    5 łyżek bułki tartej

    Olej do smażenia

    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlet schabowy z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet schabowy z serkiem 1. Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Z obu stron mięso smarujemy cienką warstwą twarożku. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej.

    Smażymy z obu stron na rumiano.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować