Kotleciki ziemniaczane z tuńczykiem

4.49 (151 ocen)

Moja Mama i Babcia często robiły zwykłe kotleciki ziemniaczane. Ja wzbogaciłam je o kilka nowych dodatków i wyszły wspaniałe.

Składniki:


  • 500g ugotowanych ziemniaków
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    1 dymka +szczypior
    4 łyżki sera żółtego
    sól
    pieprz
    ok 3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba Placki

Kotleciki ziemniaczane z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ser zetrzeć na tarce, dymkę i szczypior posiekać. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy na durszlaku lub sicie. Do większej miski przełożyć ziemniaki, starty ser, dymkę i odsączoną kukurydzę z tuńczykiem. Wbić jajka i dodać ok 3 łyżki tartej bułki. Dokładnie wymieszać masę. Powinna się dobrze formować. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Ryby Tuńczyk Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować