Kotleciki ziemniaczane

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Tani i szybki sposób na dobry obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • ok 1 kg zmielonych ugotowanych ziemniaków
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    20 dag kiełbasy
    1 jajko
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki maki pszennej
    1 łyżeczka vegety
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oliwy. Dodajemy kiełbasę pokrojona w kostkę i smażymy ok 5 min. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy i cebuli, chwilkę podsmażamy. Dodajemy do ziemniaków. Wsypujemy 1 szklankę mąki ziemniaczanej, dodajemy jajko i doprawiamy vegetą oraz pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z pomidorami i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować