Kotleciki z wątróbki

3.6 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Aromatyczne kotleciki z wątróbki drobiowej, wzbogacone o prażoną cebulkę smakują rewelacyjnie. Dla smakoszy wątróbki to prawdziwy raj dla podniebienia.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajo
    4 łyżki mąki

    PONADTO:

    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

3.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Wątróbka

Kotleciki z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę wypłukać, odsączyć, pokroić drobno.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju. Wystudzić.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
    Nakładać łyżką na rozgrzany olej, smażyć na wolnym ogniu na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa Cebula Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować