Kotleciki te przygotowuje gdy chcę zrobić coś szybko i smacznie. Podaję z ziemniakami jako danie obiadowe.
Składniki:
Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej,
- 10 dag pieczarek,
- Sól, pieprz,
- Olej do smażenia,
- 3 łyżki mąki,
- 2 małe jajka lub jedno duże,
- Jedna duża cebula
Kotleciki z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej pokrojone pieczarki i smażymy razem. Wątróbkę kroimy na mniejsze części. Przekładamy do miski. Doprawiamy. Dokładamy do niej cebulę i pieczarki, mąkę oraz jajka. Całość mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz łyżką kładziemy masę formując kotleciki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Komentarze