Kotleciki z wątróbki

5 (171 ocen)

Kotleciki te przygotowuje gdy chcę zrobić coś szybko i smacznie. Podaję z ziemniakami jako danie obiadowe.

Składniki:

  • Składniki:
    - 0,5 kg wątróbki drobiowej,
    - 10 dag pieczarek,
    - Sól, pieprz,
    - Olej do smażenia,
    - 3 łyżki mąki,
    - 2 małe jajka lub jedno duże,
    - Jedna duża cebula
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Wątróbka

Kotleciki z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej pokrojone pieczarki i smażymy razem. Wątróbkę kroimy na mniejsze części. Przekładamy do miski. Doprawiamy. Dokładamy do niej cebulę i pieczarki, mąkę oraz jajka. Całość mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz łyżką kładziemy masę formując kotleciki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować