Kotleciki z młodej kapusty

5 (159 ocen)

Kotleciki są bardzo smaczne i pożywne , możemy przyrządzić je na piątkowy obiad . Przygotowałam je z kapusty która została nam z gotowania gołąbków .

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty

    2-3 dymki

    pół pęczka koperku

    2 jajka

    3 łyżki bułki tartej

    3 łyżki mąki pszennej

    sól,pieprz

    Vegeta

    olej do smażenia

    bułka tarta

Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki , przekładamy do garnka , zalewamy wodą ,lekko solimy . Gotujemy do miękkości,odcedzamy i studzimy . Mielimy na najgrubszym sitku . Dymki kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oleju . Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty razem z przesmażoną cebulką , jajkami , bułką tartą i mąką pszenną . Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i Vegetą . Formujemy małe owalne kotleciki , obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Porady

Kotleciki podajemy z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować