Kotleciki z miesą mielonego i kaszy jaglanej z serem i świeżą natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglana ugotowac w lekko osolonej wodzie, odcedzić , odstawić do wystudzenia.
Bułkę namoczyć w mleku
Mięso z szynki zmielić.
Natkę posiekać.
Czosnek przecisnąc przez praskę .
W misce umieścić zmielone mięso , kasze jaglana ,. czosnek , odciśnietą bułkę , jajko , ser i posiekaną natkę.Przyprawić do smaku, wymiesząc na jednolitą masę.
Z masy formowac( zwilzonymi w zimnej wodzie) niewielkie owalne kotleciki , lekko je posypac z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku, smacznego:)
Komentarze