Kotleciki z miesą mielonego i kaszy jaglanej z serem i świeżą natką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

bardzo smaczne:) z dużą ilością natki. Moga byc dodatkiem do obiadu a takze jako samodzielna przekąska.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1\2 kg miesa z szynki drobno zmielonego
    1\2 szklanki kaszy jaglanej na sypko
    2 łyzki statego na tarce sera żółtego
    2 zabki czosnku
    jajko
    1 mniejsza bułka namoczona w mleku
    bułka tarta
    peczek świeżej natki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki Ser

Kotleciki z miesą mielonego i kaszy jaglanej z serem i świeżą natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglana ugotowac w lekko osolonej wodzie, odcedzić , odstawić do wystudzenia.
    Bułkę namoczyć w mleku
    Mięso z szynki zmielić.
    Natkę posiekać.
    Czosnek przecisnąc przez praskę .
    W misce umieścić zmielone mięso , kasze jaglana ,. czosnek , odciśnietą bułkę , jajko , ser i posiekaną natkę.Przyprawić do smaku, wymiesząc na jednolitą masę.
    Z masy formowac( zwilzonymi w zimnej wodzie) niewielkie owalne kotleciki , lekko je posypac z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku, smacznego:)

Porady

podawać z surówka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować