Kotleciki z kaszy jaglanej, jajek i pieczarek

4.51 (162 ocen)

Bardzo smaczne jarskie kotleciki ze zdrowej kaszy jaglanej, z dodatkiem jajek gotowanych i pieczarek podsmażonych. polecam!

Składniki:



  • 7 jajek
    120 g kaszy jaglanej
    1 płaska łyżeczka naturalnej przyprawy warzywnej
    200 g pieczarek
    1 cebulka
    2 łyżki oleju
    Sól i pieprz czarny do smaku
    1 łyżka suszonego koperku
    Bułka tarta do panierowania
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotleciki z kaszy jaglanej, jajek i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kaszę jaglaną ugotować z dodatkiem przyprawy warzywnej. Wystudzić.
    5 jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.

    Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki i przesmażyć. Odparować i zrumienić. Przestudzić.

    Do garnka z kaszą dodać posiekane jajka, podsmażone pieczarki z cebulą. Wymieszać. Dodać 2 surowe jajka, sól i pieprz, koperek i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać 2 łyżki bułki tartej i na chwilę odstawić.

    Nabierać porcje masy i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na oleju, odkładać na ręcznik papierowy, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

    Podawać z sałatką jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować