Kotleciki nadziewane salami i serkiem topionym

5 (172 ocen)

Mogłabym jeść taki obiad w każdą niedzielę :)

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 plasterki pikantnego salami
    40 g naturalnego serka topionego
    łyżka suszonej pietruszki
    kolorowy pieprz

    2 jajka
    pól szklanki drobnej bułki tartej
    2 łyżki pikantnej papryki
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki nadziewane salami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka dobrze rozbijamy.

    Na środku każdego układamy po plasterku salami a na salami rozsmarowujemy serek topiony.

    Obficie posypujemy suszoną pietruszką.

    Filety składamy na pół, jeszcze lekko rozbijamy i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

    Panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z pikantną papryką.
  • 2. Smażymy z obu stron aż będą rumiane.

    Podawałam je z pikantnymi nadziewanymi papryczkami oraz frytkami posypanymi słodka papryką.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Salami Serek Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować